وبلاگ جواهرات

جواهرات سلطنتی هندوستان با زیبا ترین مدل ها

جواهرات هندی سلطنتی

جواهرات سلطنتی هندوستان با زیبا ترین مدل ها و انواع جواهرات قدیمی، جزو زیبا ترین و ارزشمند ترین میراث محسوب می شوند. در میان غنی ترین کشور های جهان در جواهرات، می توان به کشور هندوستان اشاره کرد. جواهرات سلطنتی هندوستان از تنوع بسیار زیادی برخوردار بودند و حدود ۴۰۰ نمونه از این جواهرات از دوران گورکانیان تا دوره مهاراجه ها باقی مانده است و امروزه در سراسر دنیا به نمایش گذاشته می شود. از آن جایی که خانواده های سلطنتی علاقه بسیاری به سنگ های ارزشمند مثل سنگ زمرد اشیای قدیمی، خنجر های نفیس و انواع مختلف جواهرات داشتند، قدمت اغلب جواهرات سلطنتی هندوستان به حدود ۵۰۰ سال پیش باز می گردد. تمامی خاندان های سلطنتی هند دارای ثروت بسیار زیاد، کاخ های شگفت انگیز و قلعه های بزرگ بودند، پس تعجبی ندارد که آن ها مالک چنین جواهرات ارزشمند و بی نظیری باشند. در ادامه مطلب به بررسی بعضی از جواهرات سلطنتی هندوستان خواهیم پرداخت؛ جواهراتی که توصیفشان، هوش از سر انسان می پراند.

تاریخچه جواهرات سلطنتی در هندوستان

تاریخچه جواهرات سلطنتی هندوستان بسیار جالب و شنیدنی است. در طول تاریخ، پادشاهان هندی به طلا و جواهرات علاقه فراوانی داشته و هر یک از آن ها با توجه به علاقه‌مندی های خود تغییراتی در طراحی جواهرات آن دوره ایجاد کردند. از این پادشاهان می توان به شاه جهان و تیپو سلطان اشاره کرد که تخت و جواهرات سلطنتی آنان به خصوص گردنبند سلطنتی منقش با ببر، زبانزد خاص و عام بود. در بین جواهرات عروس و طلاهای هندی، گردنبند و گوشواره هندوستان به دلیل خاص بودن بسیار مورد توجه افراد مختلف قرار دارد. مجموعه سُروری در ادامه نام جواهرات هندی را برای شما گردآوری کرده است:

  • کادا : زیوری برای دست (مشابه النگو)
  • وانکی: زیوری برای دور بازو
  • لینگا پاداکا موتو مالای: زیوری برای گردن (مشابه گردنبند)
  • ناث: زیوری برای بینی
  • اودیانام: زیوری برای دور کمر
  • کارانپول جومکا: زیوری برای گوش (مشابه گوشواره)
  • جاداناگام: زیوری برای مو
  • پای‌زِب: زیوری برای پا

تاریخچه جواهرات سلطنتی هندوستان

 

جواهرات سلطنتی هندوستان بازمانده سلسله گورکانیان

اغلب جواهرات سلطنتی هندوستان بازمانده سلسله گورکانیان است. گورکانیان از خاندان های مغول از سال ۱۵۲۶ تا ۱۸۵۷ در کشور هند، فرمان روایی می کردند. اغلب جواهرات سلطنتی هندوستان در واقع باز مانده آن زمان است، زیرا گورکانیان داشتن الماس، یاقوت کبود، زمرد و جواهرات هندی را یک نوع سلاح و قدرت برای سلسله خود می دانستند. در ابتدای قرن بیستم هجری مهاراجه ها بخشی از جواهرات لوکس و معروف و ارزشمند هندی ها را به اروپا آورده و به فروش گذاشتند که بعضی از آن جواهرات بسیار ارزشمند می آمدند و کار استاد های معروف آن دوران مانند ژار و باگات بودند.

مجموعه ای که به اروپا آورده شد، نشان دهنده هنر والای هندی ها در جواهر سازی، طرز تفکر و طرز باور سلسله گورکانی و دوره های بعدی تا به اکنون است. این مجموعه شگفت انگیز، در واقع به وسیله شیخ حمد بن عبدالله آل ثانی که یکی از افراد خانواده سلطنتی قطر محسوب می شد، گرد آوری و در نهایت به موزه ویکتوریا و آلبرت سپرده شد تا به نمایش گذاشته شود. البته با یاری مدیر بین المللی هنر آسیا تا کنون حدود ۶۰۰۰ وسیله از جمله جواهرات آن دوره، گرد آوری شده است که همه این جواهرات سلطنتی هندوستان، نشان دهنده ارزش بالای طلا و سنگ های قیمتی در میان حاکمان هندی است.

زیباترین جواهرات هندی در موزه های سراسر جهان

زیباترین جواهرات هندی در موزه های سراسر جهان از درخشان ترین اثار تاریخی هند  به شمار می آیند. در میان ۶۰۰ نمونه ذکر شده، امکان دارد برخی از آن ها برای شما آشنا به نظر برسد، زیرا قسمت عظیمی از آن ها در حدود ۵ سال پیش در برخی از موزه های مهم جهان به نمایش گذاشته شده بودند. موزه هایی مانند موزه ویکتوریا و آلبرت، موزه هنر متروپولیتن واقع در شهر نیویورک، کاخ بزرگ واقع شده در پاریس و همچنین موزه قصر دارای جواهرات سلطنتی هندوستان در میان اجزای قدیمی خود هستند. طبق اخبار جدید،  قسمت دیگری از این جواهرات نیز در هتل دلامارین واقع در پاریس قرار است، در سال های آینده به نمایش گذاشته شوند.

جواهرات هند در موزه ها

 

پادشاهان هندی در ادوار مختلف و جواهرات شان

 شاید بررسی پادشاهان هندی در ادوار مختلف و جواهرات شان خالی از اهمیت نباشد، شاه جهان قسمت عظیمی از این جواهرات به نمایش گذاشته در اروپا، برای شاه جهان یکی از بزرگ ترین و شناخته شده ترین پادشاهان سلسله گورکانی بودند. او در سال ۱۶۲۷ درست بعد از پایان زندگی پدرش شاه جهانگیر، به پادشاهی رسید و از سال ۱۶۲۸ تا سال ۱۶۵۸ به سلطنت خود ادامه داد. جالب است که شاه جهان سومین پسر شاه جهانگیر بود و در میان پنج پسر او، شاه جان بود که به پادشاهی رسید. دلیل اهمیت بالای این پادشاه در دوره گورکانیان، غنیمت ها و منابع بازمانده از آن دوران است. علاوه بر جواهرات سلطنتی هندوستان و سایر جواهرات هندی می توان به معماری و طراحی تاج محل نیز در این دوران اشاره کنیم. تاج محل به دستور شاه جهان در کناره رودخانه یامونا واقع در آگرا، جهت احترام به همسر شاه جهان که در هنگام زایمان از دنیا رفت، ساخته شد.

در ادامه این سلطنت نام تیپو سلطان نیز به چشم می خورد. او آخرین فرمانروا در جنوب هند بوده است. تیپو سلطان به زینت بخشی به سلاح های مختلف سلسله شهرت داشت که همین کار او، مقدار عظیمی از جواهرات را به جواهرات سلطنتی هندوستان افزود. در دوران تیپو سلطان، بسیاری از جواهرات سلطنتی هندوستان به غارت رفتند، زیرا درست در سال ۱۷۹۹ به کاخ او حمله شد و تیپو به قتل رسید. در پی این حمله، غارت های فراوانی شکل گرفت و اشیای گران قیمت و ارزشمند زیادی به تاراج رفت. یکی از آن جواهرات هندی ارزشمند، جعبه جادویی تیپو بود که با اعداد عجیب بر روی آن مشهور است. این جعبه به وسیله ژنرال رابرت بل از آن‌ جا به غارت رفت. میر قمر الدین صدیقی بعد از تیپو سلسله ای جدید به وسیله میر قمر الدین صدیقی تشکیل شد که از سال ۱۷۱۳ تا سال ۱۷۲۱ ادامه داشت، اما از آن جا که چندان سلسله ای قوی نبود، در قرن هجدهم نبرد هایی شکل گرفت و در نتیجه بریتانیا شروع به حکومت بر هند کرد.

معرفی انواع مختلف جواهرات سلطنتی هندوستان

معرفی انواع مختلف جواهرات سلطنتی هندوستان تخت طلای شاه جهان این تخت طلا که متعلق به شاه جهان بود، در واقع شامل مروارید و سنگ های بسیار قیمتی است که در زمان عصر طلایی گورکانی در هندوستان ساخته شده است. این نمونه یکی از گران ترین جواهرات سلطنتی هندوستان محسوب می شود، زیرا هزینه آن دو برابر هزینه ساخت تاج محل بوده است. این تخت در جریان حمله نادر شاه افشار به هند به ایران آورده شد و در جریان کمشکش های جنگ های بعدی از بین رفت.

گردنبند پاتیالای

گردنبند پاتیالای در میان جواهرات سلطنتی هندوستان بسیار ارزشمند و خاص است، زیرا در ساخت آن از ۲۹۳۰ قطعه الماس استفاده شده است. این گردنبند به هفتمین الماس بزرگ جهان مشهور است زیرا الماسی حدود ۲۳۴ قیراط دارد. همچنین در ساخت آن جواهرات دیگری نیز وجود دارد، جواهراتی مانند پلاتین، الماس، زیرکونیوم، توپاز، یاقوت، کوارتز دودی، سیترین و یاقوت که توسط کارتیه در سال ۱۹۲۸ برای مهاراجا بوپیندر طراحی و ساخته شده است.

خنجر شاه جهان

خنجر شاه جهان یکی از جواهراتی است که نشان دهنده هنر دوره گورکانی است. نقش هایی که در قسمت بالای تیغ آن توسط طلا منبت کاری شده است و همچنین نوشته هایی که به شکل نستعلیق به خط فارسی بر روی دسته آن وجود دارد، نشان از هنر و ارزش آن دوران دارد.

خنجر شاه جهان

 گردنبند ملکه بارودا

 گردنبند ملکه بارودا در میان جواهرات سلطنتی هندوستان، گردنبند ملکه بارودا بسیار نفیس و چشم گیر است، زیرا الماسی ۱۲۸ قیراطی دارد و سه لایه پشت سر هم را به زیبایی با استفاده از الماس تزئین کرده است. جالب است که در ساختار آن حتی یک الماس با قیراط شگفت انگیز ۷۸.۵ نیز وجود داشته است. قیمت آن حدود ۲۰ میلیون روپیه در آن زمان محاسبه شد و در نهایت در سال 2002 به کارتیه فروخته شد.

 گردنبند مروارید بارودا

 گردنبند مروارید بارودا از ۷ لایه بی نظیر و نفیس ساخته شده است. تک تک رشته های آن شامل مروارید های طبیعی می شدند که در واقع در سال ۱۸۶۰ توسط مهاراجه سفارش داده شد. این جواهر نیز یکی از نفیس ترین جواهرات سلطنتی هندوستان محسوب می شد.

گردنبند زمرد سلطنتی مهاراجه

گردنبند زمرد سلطنتی مهاراجه یکی از گردنبند های بی نظیر و زیبای مهاراجه است. این گردنبند شامل ۱۷ زمرد، به شکل مستطیل و حدود ۲۷۷ قیراط الماس است. همچنین دارای یک آویز نفیس و چشم گیر زمرد به وزن ۷۰ قیراط نیز بوده که زیبایی این گردنبند را چند برابر می کرده است.

سرپوش الماس مهاراجه

سرپوش الماس مهاراجه در میان جواهرات سلطنتی هندوستان، لازم است به این تاج زیبا که از جواهرات بسیار زیبا، ارزشمند و تاریخی در ساختش استفاده شده است نیز نام برده شود. این تاج به شکل عمامه است و کل سر را می پوشاند. قیمت آن حدود ۱۷۰۰۰۰ دلار محاسبه شده است. یکی از دلایل اهمیت بالای این تاج در تاریخ، ممنوعیت مهاراجه در استفاده از تاج های انگلیسی بود. در نتیجه او نوعی جدید از تاج ها را استفاده کرد که در آن زمان، بسیار مشهور شدند.

گوشواره های طلا

گوشواره های طلای مشهور و بسیار زیبا، در قرن یکم قبل از میلاد از جواهر طلا ساخته شدند و اندازه آن ها به قدری بزرگ است که تمامی لاله گوش انسان را می پوشاند. در میان جواهرات سلطنتی هندوستان، این نمونه در آندرا پرادش پیدا شده است و دانشمندان باور دارند که این گوشواره ها به سلسله satavahanas تعلق دارند.

گوشواره های طلا

بطری با جواهراتی استادانه

بطری با جواهراتی استادانه در میان ‌جواهرات سلطنتی هندوستان، یک ظرف بطری شکل به چشم می خورد که با تماشای آن می توان حقایق زیادی را دریافت. نحوه چیدمان جواهرات و ساختار آن، نشان دهنده قدمت طولانی این بطری است. شاید بتوان گفت که برای اوایل قرن هجده و اواخر قرن نوزده بوده است. وجود مینای سبز بر روی تزئینات این بطری، نشان می دهد که این بطری در شمال هند ساخته و تولید شده است.

شمشیر های سلطنتی

شمشیر های سلطنتی در میان جواهرات سلطنتی هندوستان، شمشیر های زیادی به چشم می خورند. این شمشیر ها برای پادشاهان و تمامی سلطنتیان از ارزش فراوانی برخوردار بودند، زیرا نشان دهنده قدرت و عظمت حکومت آن ها بود. به همین دلیل اغلب در طراحی و ساخت آن ها هزینه های هنگفتی می کردند و از جواهرات بسیاری جهت تزئین آن ها استفاده می شد. در زمان گورکانیان هند، شمشیر های لبه دار مورد توجه بودند و با وارد شدن به قرن نوزدهم، کم کم شمشیر های کوچک اروپایی بر روی کار آمدند. طراحی، ساخت و تولید این شمشیر ها، بیش تر در حیدر آباد واقع در جنوب هند انجام می شد.

کاسه های جواهر نشان

کاسه های جواهر نشان در میان ظروف دوران گورکانیان، این ظرف مخصوص نوشیدنی توجهات زیادی را به خود جلب کرده است، زیرا در میان جواهرات سلطنتی هندوستان این نمونه کاملا نادر است و احتمال می رود که در حیدر آباد تهیه و تولید شده باشد، زیرا در آن زمان ها تنها این قسمت از کشور بود که از وضعیت مالی خوبی برخوردار بود. تمامی این جواهرات به دست صنعت گران و هنرمندان هندی در دوره های مختلف ساخته شده و برای جهانیان تبدیل به میراثی ماندگار شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *